Wie ben ik?

bed-steigerhout.jpg

Ik ben Frank en ik ben redelijk handig. Toch was ik dat niet altijd. Tijdens een verbouwing werd ik gedwongen om ineens iets zelf te gaan doen. Tot die tijd had ik twee linkerhanden. Met veel geduld leerde ik gestaag steeds meer zelf te doen.

Bij veel bouwtekeningen van steigerhouten meubels komen de onderdelen vanuit diverse richtingen “aanvliegen” waarna er een eindprodukt ontstaat. Voor veel mensen is dit voldoende maar voor velen ook niet. De bouwtekeningen op deze site helpen u stap voor stap naar een eindprodukt toe. Deze stappen zijn zo gemaakt dat met u met twee linkerhanden ook tot een goed resultaat komt. Wellicht dat u na het lezen van de informatie op deze site ook de durf heeft om iets zelf te gaan maken. De bouwbeschrijvingen zijn ook voorzien van allerhande aanwijzingen voor de beginner.

Uit mijn ervaringen is het initiatief voor www.ikmaakhetzelfwel.nl naar voren gekomen. Ik ben de site begonnen om mensen die graag een project zelf willen uitvoeren op weg te helpen met een duidelijke bouwbeschrijving. De belangstelling hiervoor heeft mij zeker verrast. Het maken van een beschrijving kost al snel 30 tot 40 uur werk. Toch kan het altijd nog beter. Heeft u tips of aanvullingen geeft u deze dan door via de website. Zo helpt u anderen weer om iets zelf te maken.

Ik ben in het dagelijks leven niet werkzaam als bouwvakker, 5 jaar geleden was ik niet eens handig. Juist doordat ik op enig moment werd gedwongen om zelf aan de gang te gaan kwam ik tot de ontdekking dat met wat goede wil en geduld men heel veel dingen zelf kan maken. Bent u handig? Dan gaat het maken van een project u waarschijnlijk gemakkelijk af. Bent u niet handig? Ga dan de uitdaging met uzelf aan zodat u ook kan zeggen; “Dat heb ik zelf gemaakt”

Zelfgemaakt

Arina stuurde ons een berichtje over haar bank van steigerhout. Steigerhouten hoekbank met hocker gemaakt door Robert. Wit gelakt met Sikkens Rubbol XD high gloss RAL9010. Kussens gemaakt door Arina met stof van stoffenspektakel.nl
Hendri stuurde ons een berichtje over zijn hoekbank van douglashout. Hallo, hierbij een foto van mijn hoekbank van Douglashout Ik had een veranda van douglas hout gemaakt en vond het wel een leuk idee om ook de hoekbank van hetzelfde douglas hout te maken. Als tafel heb ik ook jouw tekening gebruikt, maar deze aangepast zodat er 2 tegels in passen. Deze foto is van vlak nadat de bank klaar was. Ondertussen zijn we ruim een jaar verder en is eea al mooi vergrijst in de kleur van de veranda zelf. Groeten, Hendri
Jolanda heeft haar hoekbank van steigerhout voorzien van een laag grey wash. Dit biedt iets meer bescherming maar het ziet er vooral heel mooi uit. Gemaakt met onze bouwtekeningen. Ze hield nog een beetje steigerhout over. Net genoeg om een salontafel te maken.
Patrick stuurde ons de foto's van zijn hoekbank van steigerhout. Geheel nieuw hout met bijpassende salontafel. Patrick heeft de bank iets hoger geplaatst, vermoedelijk om deze nog iets meer te beschermen tegen vocht van onderaf.