Stoel Pallet hout

Stoel Pallet hout
Corno heeft de maten wat bewerkt en pallethout gebruikt.

Hallo Frank,

 

Vorige week heb ik de bouwtekening gedownload van de loungestoel.

Ik wilde hem echter maken voor binnen, op de hobby/muziekkamer op zolder. En van pallethout. Deze kamer is echter niet zo heel groot, dus het moest een niet al te massaal meubel worden. Het ontwerp in je tekening was naar mijn idee net even te groot voor die ruimte. Dus ik ben gaan herrekenen.

Ik heb daarbij in de basis erg veel gehad aan je tekening. De maten heb ik zoveel mogelijk aangehouden, maar ben erin geslaagd om met behoud van de juiste verhoudingen een redelijk compacte stoel te maken. Zo heb ik de armleuningen teruggebracht naar 80 cm en het zitvlak verkleind naar 50×50. De rugleuning staat wel gewoon onder een hoek van 22,5 graden, maar heb ik op 50 cm lengte gehouden. Al met al, na een dag pallets slopen, een ochtendje zagen op de zaagtafel en een middagje schroeven, ben ik uiterst tevreden met het eindresultaat.

Je vroeg me om het resultaat op je facebook te plaatsen, maar daar doe ik helemaal niets mee. Daarom, in de bijlage, een aantal foto’s van het eindresultaat. Zet ze gerust op je pagina. Wat nog ontbreekt zijn de zitkussens van koudschuim, bekleed met spijkerstof. Die gaat mijn vrouw maken, want zij is weer heel erg handig met de naaimachine.

Al met al heb ik een hoop bouwplezier beleefd.

Vriendelijke groeten,

Corno van Weijen